Finland FIN  
fin  

rss

  • rss
Lehdistötiedotteet, Uncategorized, Uutiset - Amway Amway
Amway ja GAIN tarttuvat vaativaan yhteiskunnalliseen haasteeseen

2015.03.31 - 

Amway ja GAIN julkaisevat verkkoportaalin, joka sisältää maakohtaisia tietoja ja näkemyksiä maailmanlaajuisesta aliravitsemuksesta.

 

 Amway ja Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN) julkaisevat uuden verkkotyökalun, joka kertoo maailmanlaajuisen aliravitsemuksen kaikkien muotojen vaikutukset. Työkalu sisältää tiedot yli 30:sta pieni-, keski- ja suurituloisesta maasta ja tarjoaa maakohtaisia tilastoja ja näkemyksiä ravitsemushaasteista helposti omaksuttavassa muodossa.

”Aliravitsemuksen kaksinkertainen taakka on vakava maailmanlaajuinen haaste, jonka nujertaminen vaatii vahvoja taustatietoja. Meidän on pystyttävä muodostamaan selkeä kuva siitä, missä ihmiset elävät ja mikä heidän ravitsemuksellinen tilansa on, jotta voimme kohdentaa toimet oikein”, toteaa GAINin Director and Senior Technical Advisor Dominic Schofield. ”Hankkeen tavoite on parantaa tietämystä aliravitsemuksen kaikista muodoista, jotta poliittiset, terveydenhuollon ja liikemaailman johtajat voivat keskustella, kehittää ja ottaa käyttöön ratkaisuja.”

Hankkeessa korostetaan aliravitsemukseen sekä ylipainoon ja liikalihavuuteen liittyvää kaksinkertaista haastetta. Vaikka aliravitsemus onkin vähenemässä tietyissä väestönosissa, se on yhä korkealla tasolla pieni- ja keskituloisissa maissa, mikä uhkaa lasten henkeä ja tervettä kehitystä. Esimerkiksi Intiassa aliravitsemus on alle 5-vuotiaiden lasten kuolemien tärkein riskitekijä.¹

Samaan aikaan ylipaino ja liikalihavuus lisääntyvät monissa näistä maista. Guatemalassa, missä lasten aliravitsemus on jopa 48 %², 55 % naisista ja 41 % miehistä on ylipainoisia tai liikalihavia.³

”Haluamme jakaa tätä hanketta sekä auttaa herättämään keskustelua ja löytämään ratkaisuja, jotka tarjoavat ihmisille parhaat edellytykset terveyteen”, toteaa Amwayn hallituksen puheenjohtaja Steve Van Andel. ”Maailmanlaajuisena vitamiinien ja ravintolisien johtavana jakelijana tehtävämme on auttaa ihmisiä saavuttamaan parempi elämä. Sitoudumme rooliimme ja kannustamme Amwayn Liikkeenharjoittajia kaikkialla maailmassa liittymään meihin ja tähän hankkeeseen sekä levittämään tietoa ja parantamaan yhteisöjemme tulevaisuutta.”

Malnutrition Mapping Project osoittaa, että monissa maailman osissa ihmisten perustarpeet ovat vielä täyttämättä”, Van Andel jatkaa.

”Amwaylla on asiantuntemusta, jolla nämä tarpeet voidaan täyttää. Amwayn Nutrilite™ Little Bits™ on mikroravintolisä, joka on kehitetty tarjoamaan lapsille 5 vuoden ikään asti heidän tärkeinä kasvuvuosinaan tarvitsemansa välttämättömät ravintoaineet”, hän toteaa.

Nutrilite™ Little Bits™ on Amwayn kehittämä yhden gramman painoinen mikroravintolisäpussi, joka sisältää 15:tä lapsille 6 kuukauden iästä 5-vuotiaiksi välttämätöntä vitamiinia ja kivennäisainetta. Se on tarkoitettu sekoitettavaksi ruokaan kerran päivässä, ja se sisältää lasten tarvitsemat vitamiinit ja ravintoaineet. Little Bits™ -ravintolisää jaellaan tällä hetkellä ilmaiseksi kuudessa maassa Nutrilite™ Power of 5 -kampanjan kautta, ja toimintaa on tarkoitus laajentaa 15 maahan vuoteen 2017 mennessä.

Amway on osallistunut kartoitushankkeen rahoittamiseen osana Scaling Up Nutrition (SUN) Business Network -työtä, jonka tavoitteena on yhdistää sektorin toimijoita ja auttaa niitä löytämään roolinsa aliravitsemusongelman ratkaisemisessa. Amway liittyi verkostoon vuonna 2014 ja kuuluu yli sadan maailmanlaajuisen ravitsemuksen kehittämiseen sitoutuneen yrityksen joukkoon.

Uusi digitaalinen kartta julkaistaan 31.3. osoitteessa gainhealth.org ja se löytyy hakusanoilla Malnutrition Mapping Project.

###

Tietoa Amwaysta
Amway on 10,8 miljardin liikevaihtoa tuottava suoramyyntiyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Yhdysvalloissa Michiganin Adassa. Amwayn eniten myydyt tuotemerkit ovat NUTRIWAY™-vitamiinit, -kivennäisaineet ja -ravintolisät, ARTISTRYn™ ihonhoito- ja värikosmetiikkatuotteet sekä eSpring™-vedenkäsittelyjärjestelmät. Tuotteita myyvät yksinoikeudella Amwayn Liikkeenharjoittajat. Direct Selling News 2014 Global 100 -julkaisun mukaan Amway nousi vuoden 2013 maailmanlaajuisen myyntinsä ansiosta maailman johtavaksi suoramyyntiyritykseksi. Yhtiön vuotuinen liikevaihto sisältää suoramyyntitoiminnan ja muiden yhtiön omistamien toimintojen myynnin. Yhtiön uutiset ovat luettavissa osoitteessa globalnews.amway.com.

 

Tietoa GAINista
Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN) on kansainvälinen organisaatio, joka perustettiin YK:n lapsia koskeneessa erityisistunnossa vuonna 2002 torjumaan aliravitsemuksen aiheuttamaa inhimillistä kärsimystä. Sen alaiset ohjelmat pyrkivät parantamaan yli miljardin ihmisen ravitsemusta tänä vuonna. Lue lisää osoitteesta gainhealth.org.

 

Tietoa SUN Business Networkista
Scaling Up Nutrition (SUN) Business Networkin tavoitteena on saada yritykset liikkeelle tukemaan SUN-liikettä ja ottaa maailmanlaajuinen liikeyhteisö mukaan kehittämään ravitsemusta ja tukemaan SUN-maiden yritysten osallistumista ravitsemuksen parantamiseen. SBN:n jäsenet ovat tähän mennessä sitoutuneet parantamaan 125 miljoonan ihmisen ravitsemusta joka vuosi vuoteen 2020 asti.

__________________________
¹ http://globalnutritionreport.org/files/2014/11/gnr14_cp_india.pdf
² http://globalnutritionreport.org/files/2014/11/gnr14_cp_guatemala.pdf
³ http://vizhub.healthdata.org/obesity/

 

Jätä kommentti

The e-mail address will not be published
* Mandatory field

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia